Există doar două moduri de a-ți trăi viața. Unul este să trăiești ca și cum n-ar exista miracole. Celalalt este ca și cum totul ar fi un miracol.
Albert Einstein
Acum câțiva ani am început să merg la ședințe de consiliere psihologică. Am avut șansa să ajung la Cristina Fulop, un psiholog excepțional. De ce am ajuns?! Pentru că treceam printr-o perioadă în care viața îmi arătase și o altă față. Și alte fapte, și alte situații ce se întâmpla într-o viață.
Această nouă față a vieții m-a șocat. M-a zdruncinat atât de tare încât nu mai puteam să respir. Totul mi se părea un dezastru. Nu mai știam și nu mai vroiam NIMIC. Viața mi se părea inutilă.
Odata cu ședințele la psiholog, săptămânal, primeam și teme să citesc. Mult. Și apoi discuții. Astfel am ajuns râsu’ – plânsu’. Mi-a spus că am fost singura clientă care râde și plânge în același timp. Pentru că undeva în interiorul meu mai eram persoana veselă și plină de viață, dar îmi tot aminteam de ce eram acolo.
După ani și ani, am înțeles că:
- Umorul folosit în cele mai grele situații din viața personală sau profesională ne poate ajuta să ne păstrăm echilibrul și să facem față problemelor. Cum?!
- Nu te lua prea în serios. Relaxează-te și toți cei din jur se vor relaxa. Distrează -te. Găsește un aspect umoristic în eșecurile tale.
- Muzica este unul dintre cele mai utile instrumente prin care ne putem influența starea de spirit. Prefer tango-ul. Tango to Evora, Por una cabeza, Libertango, Tango in Love. În mașină, volumul cât mai tare. Sau acasa, cu un pahar de vin roșu. Efect de fericire și împlinire garantat! Daca mai faci și dragoste, endorfinele te vor răsplăti dublu 🙂
- Deși pare, nu este cu totul vrăjeală de marketing ideea gândirii pozitive. Treaba e simplă: avem puterea de a alege felul în care ne simțim. E totul aici, în noi. Dacă vedem totul în negru sau vedem o lume minunată, depinde doar de noi.
- Tot mai mulți oameni au din ce să traiasca, dar n-au pentru ce. Trăiesc ca să facă bani, să epateze, să evolueze superficial. Pentru că cel care e plin de sine, e de fapt gol. Și, astfel, există femei care nu-și doresc o familie, există bărbați care nu-și doresc copii și există oameni care trăiesc doar pentru satisfacerea ego-ului personal.
Concluzia:
Dacă nu ne-am strădui atât de mult să fim fericiți, să facem altora pe plac sau să ne blocam în situațiile mai puțin plăcute ale vieții, ne-am simți destul de bine!
Zina,
(cu ajutorul cărții Disciplina emoțională, de Charles C. Manz)